Zomer
Eind juni wordt er op dorpshoogte gehooid, en de hooigrens schuift langzaam verder omhoog zodat tot in augustus er nog ongemaaid en dus bloeiend hooiland te vinden is. De zuidhellingen onderin het Rhônedal worden nu vaak al erg heet, maar vormen bij een onverhoopt slecht weer dagje een mooi alternatief voor een alpiene tocht. Vanaf half juni gaan de meeste berghutten weer open, zodat dan ook een tocht met huttenovernachting tot de mogelijkheden behoort of zelfs een uitdagende hoogalpiene tocht. Informatie over de openingstijden van de hutten vindt u op de site van de Zwitserse alpenvereniging (SAC): http://www.alternatives-wandern.ch/sac_huetten/wallis.htm
Hier staan alle links naar de websites van de individuele hutten bij elkaar. U kunt dan ook even bellen of mailen voor een reservering, wat zeker in de weekenden van het hoogseizoen een aanrader is.In de wandelgidsjes in het appartement vind u al heel wat suggesties ingedeeld naar moeilijkheidsgraad. Op verzoek kunt u ook een selectie op maat krijgen van vrijwel vlak tot hoogalpiene uitdagingen.
Op zoek naar bijzondere planten of dieren? Wallis biedt qua natuurbeleving veel verrassingen die u eigenlijk eerder pas in Spanje zou verwachten: de Lammergieren in Derborence, De Bijeneterkolonie vlakbij in het Rhônedal, de Blauwe rotslijsters voorbij Sion.
Hoppen bij St Leonard ( maar eigenlijk overal wel verspreid in Wallis). Rotskruipers met een beetje gelijk gewoon langs de Lötschberg Südrampe of bij de Hohe Brücke.
Kijk ook onder onze “trip reports” om wat inspiratie op te doen. In overleg leveren we met alle plezier een excursieprogramma op maat. De paar kilometerhokken rond Eischoll herbergen wel 120 soorten broedvogels, waarmee dit het soortenrijkste gebied van Zwitserland is. Een soortenlijst treft u hier